Kraaninspectie Nederland

Opleidingen & Trainingen

Kraaninspectie Nederland biedt de volgende opleidingen en trainingen aan:

 

Bijscholing TCVT voor kraanmachinisten

Machinisten met een TCVT-persoonscertificaat, dienen gedurende de geldigheidsperiode van 5 jaar tussentijds een bijscholing te volgen van in totaal 4 dagdelen. Alleen dan kunnen ze na 5 jaar voor hercertificatie in aanmerking komen.

Neem contact op voor meer informatie, vraag een offerte aan, of meldt u of uw werknemer(s) meteen aan voor ‘TCVT Bijscholing’.

Wanneer bijscholen?
De 1e scholingsdag dient binnen 36 maanden na de certificatiedatum gevolgd te worden. De 2e scholingsdag dient binnen 60 maanden na de certificatiedatum gevolgd te worden, maar na 36 maanden.

Inhoud TCVT bijscholing
In de eerste scholingsdag komen de theoretische zaken aan de orde, deze bijscholing is dan ook bedoeld om de theoretische kennis die is getoetst tijdens het TCVT-examen op peil te houden. Deze bijscholing wordt gegeven door middel van een casusstelling die met de deelnemers behandeld wordt. Funderingsmachines komen niet aan de orde tijdens deze bijscholingscursus.

Overige informatie
Duur: 1 dag
Uren nascholing beroepschauffeur: 7

 

Hijsbegeleider (Rigger) TCVT/W4-08 R

De cursisten van de opleiding Rigger zijn na afloop van de cursus in staat om de kraanmachinist op een juiste, veilige en verantwoorde manier te assisteren.

Neem contact op voor meer informatie, vraag een offerte aan, of meld uw werknemer(s) meteen aan voor een cursus hijsbegeleider oftewel rigger.

Voor wie is de opleiding Hijsbegeleider /Rigger bedoeld?
Medewerkers die hijswerkzaamheden begeleiden.

Inhoud en opzet van de training
De training bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte en is geheel gericht op de beroepspraktijk. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Arbo-wet en regelgeving
 • Werkvoorbereiding
 • Hijsmiddelen en hijsgereedschappen
 • Lasten aanslaan
 • Communicatie
 • Inspectie en certificering

Examen
Het examen wordt afgenomen door een TCVT-gecertificeerd examenbureau. Geslaagde kandidaten krijgen het TCVT-vakbekwaamheidcertificaat Hijsbegeleider (TCVT/W4-08).

Overige informatie
Duur: 6 dagdelen

 

Haal uw heftruckcertificaat met de heftruck opleiding van Kraaninspectie Nederland

Een heftruckcertificaat (heftruckrijbewijs) is voor heftruckchauffeurs van groot belang. Maar ook de overige medewerkers en werkgevers hebben baat bij het heftruckrijbewijs van de chauffeur die de heftruck bestuurt. Er wordt dan immers veiliger en beter gewerkt? Zelfs voor ervaren chauffeurs is een ‘opfriscursus’ heftruck opleiding vaak de moeite waard!

Met de heftruck opleiding van Kraaninspectie Nederland veilig op de truck.
Neem contact op voor meer informatie, vraag een offerte aan, of meld u of uw werknemers meteen aan voor een gedegen heftruckopleiding.

Doel: het heftruck rijbewijs (heftruckcertificaat)
Men krijgt alle praktische basisvaardigheden voor het vakkundig bedienen van de vorkheftruck onder de knie tijdens de heftruck opleiding. Bovendien leren uw werknemers (of u zelf) veilig, efficiënt en schadepreventief te werken op de heftruck. Na afloop beschikt de kandidaat over een heftruckcertificaat (heftruckrijbewijs).

Inhoud training heftruck
Tijdens de heftruckopleiding krijgen de chauffeurs zowel theorie als praktijk en leren ze alles over onder andere de volgende onderwerpen:

 • De Arbo-wet
 • Rijklaarcontrole
 • Stabiliteit, belading en zwaartepuntbepaling
 • Bediening van de heftruck
 • Oriëntatie op de omgeving
 • Efficiënt en veilig rijden

Overige informatie
De duur van deze heftruck opleiding is afhankelijk van ervaring en varieert van één tot en met vier dagen. U kunt ervoor kiezen uw werknemers de heftruck opleiding bij Kraaninspectie Nederland
te laten volgen of op uw eigen werkvloer.

 

Maak vrijblijvend een afspraak met ons

Bel ons:

088-5064999

Email ons:

info@kraaninspectienederland.nl


Bezoek ons:

Katwolderweg 8a
8041 AD Zwolle


Route & overige contactinfo